Proposta de Llei de Transparència i Govern Obert a la Comunitat Valenciana

Una de les primeres accions que va realitzar Govern Obert va ser la d’elaborar una Proposició de Llei de Transparència i Govern Obert per a la Comunitat Valenciana, ja que considerem imprescindible crear un marc legal que garanteixi a la ciutadania els seus drets d’accés a la informació pública, participació i col · laboració i que doni suport a l’acció dels governs cap a la transparència i el Govern Obert.

Així doncs, en 2010 elaborem la primera Llei de Transparència i Govern Obert de la Comunitat Valenciana, que lliurem als principals partits polítics de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de que incloguessin l’elaboració d’una Llei de Transparència en el seu programa electoral de les eleccions del 22 de maig de 2011 i la duguessin a terme en la següent legislatura.
Aquest va ser el resultat en els programes electorals:
Propuestas en transparencia, participación y colaboración ciudadana (Elecciones municipales y autonómicas del 22 de mayo de 2011)

En l’actual legislatura dos partits han llançat propostes de Llei de Transparència per a la Comunitat Valenciana:

EUPV presentava a la Mesa de les Corts el 27 de maig de 2012 la seva: Projecte de Llei Valenciana de Transparència i d’Accés a la Informació Pública

El 25 de juliol de 2012 la Coalició Compromís presenta la seva oficina de transparència i alliberament de dades, amb la iniciativa volemsaber.com, a través de la qual la ciutadania pot enviar preguntes als representants polítics de Compromís perquè les tramitin en qualsevol institució pública d’Espanya on Compromís tingui presència. Les preguntes i respostes són publicades en volemsaber.com.
A més presenten un projecte de Llei de Transparència i Govern Obert per a la Comunitat Valenciana de forma participativa i oberta amb la ciutadania.

La Proposició de Llei de Transparència i Govern Obert elaborada per Govern Obert es pot descarregar i utilitzar lliurement:

Anuncis